Colombia Decaf Sugar Cane E.A. Koffeinmentessötét espresso pörkölés

Koffeinmentes specialty kávé Kolumbiából. Édes, trópusi gyümölcsös, citrusos ízjegyeivel egycsapásra eltüntet minden sztereotípiát a koffeinmentes kávéval kapcsolatban.
A Descafecol az egyetlen koffeinmentesítő üzem Kolumbiában az Andok régiójában. Az üzem teljes mértékben támaszkodik a Navado el Ruiz tiszta vízére (hófödte vulkán a Caldas és a Tolima megyék határán) és a cukornád növényekből származó természetes etil-acetátra a kolumbiai Palmira-ban. Az etil-acetát egy édes illattal rendelkező szerves vegyület (C4H8O2) – erjedés közben jön létre, és hozzájárul ahhoz, amit egy fiatal borban gyakran „gyümölcsösségnek” neveznek. A Descafecolnál a koffeinmentesítési folyamat a zöld kávé nagyon alacsony nyomáson történő gőzölésével kezdődik, hogy eltávolítsák az ezüsthéjat. A babot ezután forró vízzel megnedvesítik, amely megduzzad és meglágyul, ez elindítja a klorogénsavakhoz kötődő koffein hidrolízisét. (A hidrolízis azt jelenti, hogy a víz kölcsönhatásba lép egy vegyülettel, és megszabadul más részecskéktől.) Az etil-acetát oldószert ezután többször keringtetik a babokon keresztül, amíg a koffein legalább 97% -a el nem távozik. Ezután alacsony nyomású, telített gőzt alkalmaznak az etil-acetát maradványainak eltávolítására, és végül a kávét egy dobban vákuumban szárítjuk, hogy a vizet eltávolítsuk, és a végső nedvességtartalmát 10-12%-ra állítsák be. A kávét ventilátorokkal szobahőmérsékletre hűtik, majd Carnauba viasszal fényesítik, hogy megvédjék a nedvességtől. Régió: Cauca Termőmagasság: 1500 – 2100 m Fajta: Arabica / Colombia, Caturra,Castillo Szüret: Április – Július Feldolgozás: Mosott / Washed Koffeinmentesítés: SugarCane E.A. Minősítés: Specialty
kávé webshop

Ezek a tételek is érdekelhetnek

Kosár

A black-sheep.hu üzemeltetője a
Mokkagastro Kft.

A weboldal tulajdonosa

 Mokkagastro Kft.
4030 Debrecen, Diószegi út 3.

Cégjegyzékszám: 09-09-018953

Adószám: 22670742209

Email: hello@black-sheep.hu

Célunk, hogy a lehető legjobban segítsünk neked. ez minden esetben alapelvünk, és sikereink alapja. Tedd fel bátran a kérdésed, és elküldjük emailben a választ a lehető leghamarabb. 

Support Form (#10)

Üdvözlünk!

Ha regisztrált felhasználó vagy, akkor itt tudsz bejelentkezni. Ha még nem vagy regisztrálva, akkor válaszd a lenti lehetőséget, vagy vásárolj regisztráció nélkül.