Barista tanfolyam

A tökéletes espresso-tól a művészi kivitelezésen át, a munkaszervezésig.

A képzések mindegyike a jelenleg legkorszerűbb eszközök használatával történik. La Marzocco Linea kávégépeken megy a gyakorlás, Compak, Mazzer és Simonelli karbaőrlőket használunk. Alapanyag szempontjából saját pörkölésű speciality minősített kávéinkat is belevonjuk az oktatásainkba, tehát teljes rálátást kap a szakma jelenlegi legmagasabb szintjére az, aki nálunk képzi tovább magát. Minden kiálláson külön tejkiöntő mosó és külön karbaőrlő van, így szimultán tud gyakorolni több ember, szünet nélkül. A tanfolyamok ára természetesen tartalmazza az összes alapanyagot!

black sheep

Miért mi?

black sheep

barista képzéseink

Latte Art

A tanfolyam során megtanulod a Latte Art-hoz szükséges állagú tejhab és a tökéletes eszpresszó készítését. Megismerkedsz az alapvető motívumok öntéstechnikájával (például: kör, alma, szív, Rosetta stb.) amiket kombinálva összetett bonyolult minták megalkotására leszel képes (pl.: tulipán, sárkány stb.).

Képzés ára: 49.900 Ft
Képzés ideje: 2 nap

intenzív tréning

Ezt a modult azoknak ajánljuk, akik már rendelkeznek valamilyen alapismerettel a kávéról és készítésének módozatairól. A kurzus alatt megszerezhető elméleti és gyakorlati ismerettel minden magát baristának valló kell, hogy rendelkezzen ahhoz, hogy jól elnavigáljon a kávés világban.

Képzés ára: 79.900 Ft
Képzés ideje: 3 nap

barista profession

A képzést sikeresen teljesítő hallgatók olyan profi szakembereknek vallhatják magukat, akiknek rálátása van a kávés világ teljes szegmensére. Akik képesek szervezni a munkafolyamatokat, felügyelni a hozzájuk beosztott dolgozók napi munkáját, előre látják és orvosolják az esetleges hibaforrásokat.

Képzés ára: 99.900 Ft
Képzés ideje: 5 nap

black sheep

jelentkezés

Töltsd ki  űrlapunkat a választott tanfolyammal, és mi a lehető legrövidebb időn, de 72 órán belül biztosan válaszolunk is rá képzési ütemezéssel.

Barista

Kosár

LATTE ART

A tanfolyam során diákjaink megtanulják a Latte Art-hoz szükséges állagú tejhab és a tökéletes eszpresszó készítését, hiszen mindkettőre szükség van, ha esztétikus italokat szeretnénk készíteni. A jelentkezők megismerkedhetnek az alapvető motívumok öntéstechnikájával (például: kör, alma, szív, Rosetta stb.) amiket kombinálva összetett bonyolult minták megalkotására lesznek képesek (tulipán, szív a szívben, oroszlán, sárkány stb.). A kurzusra bárki jelentkezhet, nem szükséges Barista előképzettség.

Tematika:

1. NAPGYAKORLATI KÉPZÉS
  • A tejhab és eszpresszó készítésének, begyakorlása
  • Topping minták készítése csokoládéval és tejhabbal
2. NAPGYAKORLATI KÉPZÉS
  • Alap öntött minták: kör, alma, szív begyakorlása
  • Tulipán, Rosetta, Szív a Szívben minták kiöntésének gyakorlása

INTENSIVE TRAINING

Tematika:

1. NAP
ELMÉLETI KÉPZÉS
 
  • A kávécserje botanikája, eredete és elterjedése
  • A kávé szüretelése és feldolgozása, legelterjedtebb feldolgozási eljárások
  • Kávétermő vidékek és jellemzőik
  • A pörkölés során lejátszódó folyamatok
  • Az eszpresszó kultúra terjedésének hullámai
  • A tökéletes eszpresszó jellemzői
  • A Kávéfőzők és darálók típusai, jellemzőik működési elvük
  • A munkaterület részei, kapacitása, munkafolyamatok ütemezése
1. NAP
GYAKORLATI KÉPZÉS
  • Az eszpresszó készítés menete (őrlőállítás szabályai, lefőzés szabályai, sztenderdek, kávégép programozása)
  • A tökéletes tejhab készítés begyakorlása (Lágy és kemény tejhab)
2. NAP
GYAKORLATI KÉPZÉS
  • A legelterjedtebb italok megismerése begyakorlása, tálalásuk
  • Az alternatív eszközök használata, jellemzőik: Chemex, aeropress, v60, french- press, Syphon
3. NAP
GYAKORLATI KÉPZÉS
  • Bevezetés a Latte Art világába (Topping és öntéstechnikák)

BARISTA PROFESSION

Tematika:

1. NAP
ELMÉLETI KÉPZÉS
  • Botanikai ismeretek
  • Történelmi áttekintés
  • Az eszpresszó kultúra terjedése
  • Fontosabb kávétermelő országok és jellemzőik
  • Alapanyag ismeretek:- Feldolgozás, Pörkölés, csomagolás, Bland-ek, minősítési rendszerek
  • Technológia: Kávégépek jellemzői és részei, működési elvük. Darálók jellemzői, részei. Víztisztító rendszerek és jellemzőik.
  • Munkaterület: napi, heti, havi feladatok bemutatása. Kapacitás és hatékonyság növelésének lehetőségei. Munkaszervezés
  • Fontosabb fogalmak: pl.- AA, SHG, SCAE
2. NAP
GYAKORLATI KÉPZÉS
  • A tökéletes eszpresszó készítése. Ízhibák, készítési hibák megismerése)
  • Tejhab készítésének begyakorlása: lágy és kemény tejhab
  • Ismerkedés a világ kávéival: Eltérő származású, feldolgozású és pörkölésű kávék bemutatása, kóstolása
3. NAP
GYAKORLATI KÉPZÉS
  • Alternatívák megismerése, használatuk begyakorlása: Chemex, French-press, aeropress, V60.
4. ÉS 5. NAP
GYAKORLATI KÉPZÉS
  • Latte Art (topping és öntéstechnikák begyakorlása)

A kurzusról megfelelt minősítést csak a sikeresen vizsgázó hallgatók kaphatnak, amit bizonyítvány kiállításával tanúsítunk. Vizsgára előre egyeztetett időpontban, a kurzust követő két héten belül kerül sor. Vizsgáztatni Tóth Gábor vezető barista és okleveles pörkölőmester fog

A black-sheep.hu üzemeltetője a
Mokkagastro Kft.

A weboldal tulajdonosa

 Mokkagastro Kft.
4030 Debrecen, Diószegi út 3.

Cégjegyzékszám: 09-09-018953

Adószám: 22670742209

Email: hello@black-sheep.hu

Üdvözlünk!

Ha regisztrált felhasználó vagy, akkor itt tudsz bejelentkezni. Ha még nem vagy regisztrálva, akkor válaszd a lenti lehetőséget, vagy vásárolj regisztráció nélkül.