Célunk, hogy a lehető legjobban segítsünk neked. ez minden esetben alapelvünk, és sikereink alapja. Tedd fel bátran a kérdésed, és elküldjük emailben a választ a lehető leghamarabb.
Kenya MChana
VILÁGOS ESPRESSO PÖRKÖLÉS

Gyümölcsös és enzimes illatú telt, édes kávé, jó testtel, csokoládés alappal, piros gyümölcsökre, licsire és fűszeres jegyekre emlékeztető ízjegyekkel és magas savtartalommal.
Származás: Kenya
Régió: Kiambu
Feldolgozó állomás: Karindundu Factory
Termőmagasság: 1800 – 2550 m
Feldolgozás: Száraz
Minősítés: Specialty
Fajta: SL 28, SL 34, Ruiru 11 & Batian
Illat és ízjegyek:
Enzimes illat, csokoládé, licsi, piros bogyós gyümölcsökre jellemző ízjegyek
A Mchana birtok a Kofinaf Company Limited egyik legnagyobb kávéültetvénye. Nairobi városától 35 km-re, északra és Ruiru városától 10 km-re nyugatra található. A kávét két fő szezonban szüretelik. Az alacsony és a magas szezon a metszési ciklustól függ. A virágzástól a bogyóérésig körülbelül 9 hónap telik el. Csak érett, vörös cseresznyét szednek és dolgoznak fel. Ez eredményezi jó minőségű valamint a legjobb minőségű kávékat. Régió: Kiambu
Feldolgozó állomás: Karindundu Factory
Termőmagasság: 1800 – 2550 m
Feldolgozás: Száraz
Minősítés: Specialty
Fajta: SL 28, SL 34, Ruiru 11 & Batian
Illat és ízjegyek:
Enzimes illat, csokoládé, licsi, piros bogyós gyümölcsökre jellemző ízjegyek
Feldolgozás:
Először a cseresznyéket nedves feldolgozási módszernek vetik alá. Ez a módszer alapvetően a pépesítésből, az erjesztésből és az áztatásból származó vizet használja fel. A feldolgozott kávét ezután ágyakon vagy asztalokon a Nap alatt szárítják, amíg el nem éri a tároláshoz szükséges páratartalmat. Ezután majd jól szellőző kondicionáló tartályokba szállítják, majd csomagolják és tárolják. Ha az időjárás nem kedvez a szokásos Napon történő szárításnak, a szárítási folyamathoz alternatív energiaforrásként tüzelőanyagot és villamosenergiát használnak. A cseresznye kezelése és feldolgozása során szigorú higiéniai feltételeket tartanak be.
Munkaügyi és munkavállalói jólét:
Mchana 172 állandó munkavállalót foglalkoztat, köztük traktorosokat, teherautó-sofőröket, őröket, szivattyúkezelőket, szerelőket és általános munkásokat. Az alkalmi munkások száma az évszaktól függően napi 200 és 1 200 között mozog. A legnagyobb számuk a betakarítási főszezonban van. Jól kidolgozott egészségügyi és biztonsági intézkedésekkel biztosítják a munkavállalók biztonságos és egészséges környezetben történő munkavégzését. 18 év alatti gyermekeket nem foglalkoztatnak.
A Mchana kávéfarmot egy menedzser vezeti, aki felügyeli a farm összes tevékenységét. Más alkalmazottakkal együtt olyan feladatokat lát el, mint a kávé mérése, a kávé válogatása és osztályozása, valamint a munkások kifizetése.
kávé webshop
Ezek a tételek is érdekelhetnek
Virágos, karamelles és sárgabarackos ízjegyekkel tündöklő nicaraguai Pacamara, amely a világ élvonalába repíti a kóstolót.
Panama vulkanikus lankáiról származó, krémes testű arabica, melyben tejcsokoládé, piros gyümölcsök és licsi találkozik elegáns harmóniában.
Gyümölcsös, csokoládés és édes ízjegyekkel rendelkező indonéz arabica, amely minden kortyban új dimenziókat nyit.
Egy karakteres, élénk és édes kávé azoknak, akik szeretik az intenzív, gyümölcsös ízvilágot! 🍒☕
Savassága, citrusos enzimatikus illata kiemelkedik, fűszeres, gyümölcsös és citromos jegyekkel. Komplex kávé, mézes, citromos testtel és közepes/magas savtartalommal.
Enzimatikus gyümölcsös illattal, csokoládé alappal, piros gyümölcsök, aszalt gyümölcsök és maláta jegyeivel. Kiegyensúlyozott, összetett, mézes testű, közepesen édes savasságú.