Célunk, hogy a lehető legjobban segítsünk neked. ez minden esetben alapelvünk, és sikereink alapja. Tedd fel bátran a kérdésed, és elküldjük emailben a választ a lehető leghamarabb.
Kenya MChana
VILÁGOS ESPRESSO PÖRKÖLÉS
Gyümölcsös és enzimes illatú telt, édes kávé, jó testtel, csokoládés alappal, piros gyümölcsökre, licsire és fűszeres jegyekre emlékeztető ízjegyekkel és magas savtartalommal.
Származás: Kenya
Régió: Kiambu
Feldolgozó állomás: Karindundu Factory
Termőmagasság: 1800 – 2550 m
Feldolgozás: Száraz
Minősítés: Specialty
Fajta: SL 28, SL 34, Ruiru 11 & Batian
Illat és ízjegyek:
Enzimes illat, csokoládé, licsi, piros bogyós gyümölcsökre jellemző ízjegyek
A Mchana birtok a Kofinaf Company Limited egyik legnagyobb kávéültetvénye. Nairobi városától 35 km-re, északra és Ruiru városától 10 km-re nyugatra található. A kávét két fő szezonban szüretelik. Az alacsony és a magas szezon a metszési ciklustól függ. A virágzástól a bogyóérésig körülbelül 9 hónap telik el. Csak érett, vörös cseresznyét szednek és dolgoznak fel. Ez eredményezi jó minőségű valamint a legjobb minőségű kávékat. Régió: Kiambu
Feldolgozó állomás: Karindundu Factory
Termőmagasság: 1800 – 2550 m
Feldolgozás: Száraz
Minősítés: Specialty
Fajta: SL 28, SL 34, Ruiru 11 & Batian
Illat és ízjegyek:
Enzimes illat, csokoládé, licsi, piros bogyós gyümölcsökre jellemző ízjegyek
Feldolgozás:
Először a cseresznyéket nedves feldolgozási módszernek vetik alá. Ez a módszer alapvetően a pépesítésből, az erjesztésből és az áztatásból származó vizet használja fel. A feldolgozott kávét ezután ágyakon vagy asztalokon a Nap alatt szárítják, amíg el nem éri a tároláshoz szükséges páratartalmat. Ezután majd jól szellőző kondicionáló tartályokba szállítják, majd csomagolják és tárolják. Ha az időjárás nem kedvez a szokásos Napon történő szárításnak, a szárítási folyamathoz alternatív energiaforrásként tüzelőanyagot és villamosenergiát használnak. A cseresznye kezelése és feldolgozása során szigorú higiéniai feltételeket tartanak be.
Munkaügyi és munkavállalói jólét:
Mchana 172 állandó munkavállalót foglalkoztat, köztük traktorosokat, teherautó-sofőröket, őröket, szivattyúkezelőket, szerelőket és általános munkásokat. Az alkalmi munkások száma az évszaktól függően napi 200 és 1 200 között mozog. A legnagyobb számuk a betakarítási főszezonban van. Jól kidolgozott egészségügyi és biztonsági intézkedésekkel biztosítják a munkavállalók biztonságos és egészséges környezetben történő munkavégzését. 18 év alatti gyermekeket nem foglalkoztatnak.
A Mchana kávéfarmot egy menedzser vezeti, aki felügyeli a farm összes tevékenységét. Más alkalmazottakkal együtt olyan feladatokat lát el, mint a kávé mérése, a kávé válogatása és osztályozása, valamint a munkások kifizetése.
kávé webshop
Ezek a tételek is érdekelhetnek
Gyümölcsös és enzimes illatú telt, édes kávé, jó testtel, csokoládés alappal, piros gyümölcsökre, licsire és fűszeres jegyekre emlékeztető ízjegyekkel és magas savtartalommal.
A fermentáltabb ízek kedvelőinek! Tejes kávékhoz is tökéletes választás!
Kiemelkedő virágos illatú csészeprofil jellemzi, csokoládé alappal, mézes és karamellás ízjegyekkel.
Egy tökéletesen egyedülálló 100% Arabica blend, ami nem hiányozhat egyetlen igazi kávérajongó csészéjéből sem.
Enzimes gyümölcsös illatú közepesen savas, édes kávé, csokoládé alappal, jó testtel, piros gyümölcsökkel, paradicsommal és fűszeres ízjegyekkel.