Célunk, hogy a lehető legjobban segítsünk neked. ez minden esetben alapelvünk, és sikereink alapja. Tedd fel bátran a kérdésed, és elküldjük emailben a választ a lehető leghamarabb.
Kenya Gakui AAvilágos omni roast pörkölés
Kenyai világos omni roast pörkölésű kávé.
Kenya Gakui AA
Származás: Kenya
Régió: Embu
Feldolgozó állomás: Gakui Coffee Factory
Termőmagasság: 1800 m
Feldolgozás: Mosott
Minősítés: Specialty
Fajta: Ruiru 11 – SL28 – SL34 -Batian
Illat és ízjegyek: Csokoládé, karamell, méz, csonthéjas gyümölcsök, florális jegyekkel.
Pontszám: 88 pont
A Gakui Coffee Factory 1996-ban épült, és körülbelül 1800 méteres tengerszint feletti magasságban, a Mount Kenya lejtőin található. A Gakundu FCS-hez kapcsolódik. Ez a szövetkezet a közelmúltban internetes hozzáféréssel rendelkező számítógépeket szerzett be, hogy piaci adatokat biztosítson a tagoknak, és nagymértékben felgyorsítsa a gazdálkodóknak történő kifizetések feldolgozását. A szövetkezet további előnye, hogy hozzáférhet a mezőgazdasági alapanyagokhoz és az agronómusokhoz, akik tanácsot adnak a termelés maximalizálásához. Gakui az Embu megyei Kamviu városában, a Ngandori East alterületen található, a Kenya-hegy lábánál, Nyeri megyétől keletre. A gyár a Gakundu Farmers’ Cooperative Society része, amely összesen négy gyárból (nedves malomból) áll. A Gakui Coffee Factory mérsékelt bimodális csapadékot tapasztal, és a hőmérséklet 13 és 24 °C között mozog egész évben. A régió mély, termékeny, jó vízelvezetésű vörös vulkáni talajjal rendelkezik, amely ideális a kávétermesztéshez. Az előző évi betakarításból elkülönített pénzeszközökkel a szövetkezeti tagok előfinanszírozáshoz juthatnak iskolai kiadásokhoz, mezőgazdasági inputokhoz, valamint rendkívüli szükségletekre. A gyár segítséget kap egy helyszíni partnertől: Coffee Management Services (CMS). A hosszú távú cél a kávétermelés növelése, a gazdálkodók képzése, az inputokhoz való könnyű hozzáférés, a jó mezőgazdasági gyakorlatokról szóló szemináriumok és a fenntartható mezőgazdaságról szóló legújabb nyomtatott anyagok biztosítása révén. Azáltal, hogy a termelőknek a legmagasabb hozamot fizetik a kávéjukért, ez a cél még jobban elérhetővé válik. A környezetkímélés iránti növekvő tudatosságnak megfelelően a gyár szennyvízbeszivárgó gödröket ásott a vízforrástól távol, jelenleg szennyvíztisztítással nem foglalkozik. Ezenkívül a társaság arra ösztönzi tagjait, hogy fákat ültessenek a farmjukon. A Gakui Coffee Factoryt egy gyárvezető (Fredrick Mbogo) irányítja, aki a gyáron belüli összes tevékenységet felügyeli, és a többi munkatárssal együtt olyan feladatokat lát el, mint a kávé lemérése, a kávé válogatása és osztályozása, a gazdálkodók fizetése és megszólítása, panaszok kezelése. A gyár jelenleg mezőgazdasági ráfordításokat kínál a gazdálkodóknak hitelből és készpénzelőlegből ösztönzőként.
Feldolgozás:
A Gakui gyárban a kávécseresznyét megmossák és pépesítik. A sűrű szemeket először vízflotációval választják el az éretlen „mbuni” (lebegő) szemektől, ami azt jelenti, hogy a sűrűbb szemek elsüllyednek és csatornákon keresztül az erjesztőtartályba kerülnek.
Ez az első fermentációs fázis körülbelül 24 óráig tart, majd a babot megmossák, és további 12-24 órára a másodlagos fermentációs tartályba küldik. Az erjedési folyamat befejeztével a szemek bejutnak a mosócsatornákba, ahol a lebegő szemeket tovább választják, és a sűrű szemeket megtisztítják a nyálkától. A beáztatott szemek még 24 órán át tiszta vízben maradhatnak. Ez az áztatási folyamat lehetővé teszi az aminosavak és fehérjék bejutását az egyes babok sejtszerkezetéből, ami magasabb savasságot és összetett gyümölcsízt eredményez a csészében. Úgy gondolják, hogy ez az áztatási folyamat hozzájárul a kenyai kávék híres ízprofiljához. A Gakui gyár számos beszivárgó tartályt épített a feldolgozás során használt víz kezelésére, a helyi patakok minőségének megőrzése érdekében. A babokat a kezdeti szárítóasztalokra helyezik, ahol vékony rétegben terítik ki, hogy gyorsan eltávolítsák a nedvesség körülbelül 50%-át. Ez az első szárítási fázis körülbelül 6 órán át tarthat, majd a babokat összegyűjtik, és vastagabb rétegekben terítik ki további 5-10 órára, ameddig elérik a kíván nedvességtartalmukat.
kávé webshop
Ezek a tételek is érdekelhetnek
A fermentáltabb ízek kedvelőinek! Tejes kávékhoz is tökéletes választás!
Kiemelkedő virágos illatú csészeprofil jellemzi, csokoládé alappal, mézes és karamellás ízjegyekkel.
Egy tökéletesen egyedülálló 100% Arabica blend, ami nem hiányozhat egyetlen igazi kávérajongó csészéjéből sem.
Enzimes gyümölcsös illatú közepesen savas, édes kávé, csokoládé alappal, jó testtel, piros gyümölcsökkel, paradicsommal és fűszeres ízjegyekkel.
Egy tökéletesen egyedülálló 100% Arabica blend, ami nem hiányozhat egyetlen igazi kávérajongó csészéjéből sem.