Ethiop Aricha Natural
világos espresso pörkölés

15% kedvezmény csak szeptember 29-én az összes kávénkra.
Az árkedvezmény a pénztárban kerül automatikusan levonásra, miután kosárba tetted a terméket.
Etiópiából, a kávé őshazájából származó, úgynevezett „Afrikai ágyakon” szárított, sárgabarack, trópusi gyümölcs, puncs, rumos mazsola illat,- és ízjegyekkel rendelkező specialty kávé.
Ethiop – Aricha Származás: Etiópia Régió: Yirgacheffe Feldolgozó állomás: Aricha Termelő: 650 kistermelő Termőmagasság: 1 900 – 2 000 méter Talaj: Természetes, vulkanikus eredetű, ásványi anyagokban gazdag talaj Szüret: októbertől januárig Fajta: Arabica / Ethiop ősfajta Feldolgozás: Száraz / Natural Ízjegyek: Sárgabarack, trópusi gyümölcs, puncs, rumos mazsola   Etiópia a kávé bölcsőjének tekinthető. A Coffea Arabica vadon termett Kaffa tartomány erdeiben.  Yirgacheffe Etiópia egyik legismertebb kávétermesztő régiója. A nagy tengerszint feletti magasság és a kávétermesztés régi tradíciói miatt ez a terület kimagasló csészeprofillal rendelkezik. Az innen származó kávék általában florális és citrusos jegyeikről ismertek. Manapság az ország kávétermesztése a speciális „kisbirtokos” struktúrával rendelkezik. Ez azt jelenti, hogy a cseresznyéket nagyszámú, általában kis terméshozamú gazdálkodó gyűjti össze és viszi egy központi mosóállomásra, ahelyett, hogy azt saját gépeikkel dolgozná fel. A betakarítás után közvetlenül gondosan kiválogatják az érett, piros cseresznyéket, és ezeket napon, úgynevezett „afrikai ágyakon” szárítják óvatosan, amíg a nedvességtartalmuk el nem éri a kb. 12%-ot. Napközben a cseresznyét folyamatosan forgatják, hogy egyenletes száradási folyamatot biztosítsanak.   Az Aricha-val egy szép történet is összefonódik ezen a környéken: Ahogyan az ember a korral megőszül, úgy az idősebb fák kérge is fehérebbé válik. Sok ilyen fa található ezen a vidéken, ezeket nevezik Aricha-nak. Létezik egy hagyomány, úgynevezett „Aba-Géda”, melynek során az emberek egy idősebb, nagy tiszteletnek örvendő személy vezetésével összegyűlnek, hallgatják a mester fohászkodását a békéről és a harmónia fenntartásáról a közösségben, és együtt imádkoznak az elegendő mennyiségű csapadékért az Istenhez.
kávé webshop

Ezek a tételek is érdekelhetnek

Kosár

A black-sheep.hu üzemeltetője a
Mokkagastro Kft.

A weboldal tulajdonosa

 Mokkagastro Kft.
4030 Debrecen, Diószegi út 3.

Cégjegyzékszám: 09-09-018953

Adószám: 22670742209

Email: hello@black-sheep.hu

Célunk, hogy a lehető legjobban segítsünk neked. ez minden esetben alapelvünk, és sikereink alapja. Tedd fel bátran a kérdésed, és elküldjük emailben a választ a lehető leghamarabb. 

Support Form (#10)

Üdvözlünk!

Ha regisztrált felhasználó vagy, akkor itt tudsz bejelentkezni. Ha még nem vagy regisztrálva, akkor válaszd a lenti lehetőséget, vagy vásárolj regisztráció nélkül.