Honduras La Pazvilágos espresso pörkölés

Közepesen savas, lágy testű kávé, csokoládé, mangó és piros gyümölcsös ízjegyekkel.
Származás: Honduras Régió: La Paz – Marcala Termelő: Grupo de pequeños productores Termőmagasság: 1 250 – 1 700 m Fajta: Arabica / Catuaí – Lempira – Ihcafe 90 Feldolgozás: Száraz Minősítés: Specialty, Organikus Illat és ízjegyek: Csokoládé, mangó, piros bogyósok.

Természetes feldolgozás:

Ez a folyamat a betakarítással kezdődik, ahol kizárólag a 100% -os, borvörös szemeket szüretelik. A kávét betakarítási folyamat után egy árnyékos kunyhóba viszik, akol kiválogatják az esetlegesen közé került sérült szemeket, majd a már szelektált termést az udvaron szárítják. Amikor a termés nedvességtartalma 12%, zsákokba helyezik és a pincében tárolják, ahol készen állnak az előkészítésre felhasználásra, és rendeltetési helyükre való szállításra.

COMSA előzmények:

A COMSA a hondurasi La Paz-i Marcala régió kávétermelőinek társasága, amelynek célja a gazdasági, társadalmi és környezeti célok elérése, a szegénység csökkentésének és a fenntartható fejlődés előmozdításának stratégiájaként.

A COMSA-ban 1 556 partner van állandó képzési folyamatban, innovatív hozzáállással, elkötelezve a közösség iránt.

2001-ben alakult, 7 ezer Lempira társadalmi tőkével. Termelői csoport kezdeményezése merült fel, és a Vidékfejlesztésért Alapítvány (FUNDER) támogatásával 61 kávétermelővel (12 nő és 49 férfi) jött létre. Az évek során és a munka dinamikája miatt a COMSA üzleti modellt vált Honduras számára. Amikor 2001-ben a 61 partner megalakította a COMSA-t, azzal a céllal, hogy a kávé minősége mellett olyan vállalat legyen, amely az ökológiai mezőgazdaságot támogatja és segíti elő. Abban az időben a régióban az uralkodó termelés egy hagyományos rendszer volt, amely az agrotoxinoktól függ. Az organikus és a minőségi kávé kínálatával a COMSA belépett a nemzetközi piacokra, visszanyerve a vásárlók bizalmát a kávé és a hondurasi gyártók iránt. A COMSA konszolidációja a piacon lehetővé teszi annak tanúsítását, garantálva a kávé minőségét, a környezetvédelmi gyakorlatokat és a társadalmi befektetéseket, amelyeket a vállalat termelőiben és a Marcala közösségében hajt végre.

Marcala egy település La Paz megyében, Hondurasban, Közép-Amerikában. Tegucigalpától mintegy 100 kilométerre, nyugatra található. A hegyekkel körülvett síkságon fekszik, délen az El Salvadori Köztársasággal határos. Északon La Esperanza és Intibucá településekkel Intibucá megye határolja, délen az El Salvadori Köztársasággal, keleten Santa Ana, Opatoro, Chinacla, San José és Cabañas településekkel; nyugaton pedig Yarula önkormányzatával határos. Marcala tájairól és egyedi klímájáról híres, amely a környék kávéit az ínyencek kedvencévé teszik.      
kávé webshop

Ezek a tételek is érdekelhetnek

Kosár

A black-sheep.hu üzemeltetője a
Mokkagastro Kft.

A weboldal tulajdonosa

 Mokkagastro Kft.
4030 Debrecen, Diószegi út 3.

Cégjegyzékszám: 09-09-018953

Adószám: 22670742209

Email: hello@black-sheep.hu

Célunk, hogy a lehető legjobban segítsünk neked. ez minden esetben alapelvünk, és sikereink alapja. Tedd fel bátran a kérdésed, és elküldjük emailben a választ a lehető leghamarabb. 

Support Form (#10)

Üdvözlünk!

Ha regisztrált felhasználó vagy, akkor itt tudsz bejelentkezni. Ha még nem vagy regisztrálva, akkor válaszd a lenti lehetőséget, vagy vásárolj regisztráció nélkül.