
Célunk, hogy a lehető legjobban segítsünk neked. ez minden esetben alapelvünk, és sikereink alapja. Tedd fel bátran a kérdésed, és elküldjük emailben a választ a lehető leghamarabb.
Származás: Honduras
Régió: La Paz – Marcala
Termelő: Grupo de pequeños productores
Termőmagasság: 1 200 – 1 600 m
Fajta: Arabica / Lempira – Parainema
Feldolgozás: Száraz
Minősítés: Specialty, Organikus
Illat és ízjegyek: Csokoládé, karamell, narancs, eper és piros bogyós gyümölcsök.
Ez a tétel több termelőtől és különböző birtokokról származik. A szüret december és február között zajlik, amikor a napsugarak gyengéden és közvetve hatolnak be a kávéültetvénynek árnyékot adó fák közé. A szüretelést teljes egészében kézzel végzik a régió gazdái, és csak azokat gyümölcsöket választják ki, melyek a legoptimálisabban vannak megérve, a legfrissebbek, a legtömörebbek és a legfényesebbek. Ez a gyakorlat szükségessé teszi, hogy ugyanazon a növényen akár három szüretet is végezzenek, ami lehetővé teszi, hogy kiváló minőségű kávét kapjanak.
Feldolgozás:
A száraz feldolgozású kávé esetében a leszedett cseresznyét a szüretelés napján megfelelő teraszokon szárítják. Ekkor válogatják ki az előforduló zöld és hibás babokat, és folyamatosan mozgatják. A szárítási idő átlagosan 18-22 nappal meghosszabbodik, az időjárási viszonyoktól függően. A feldolgozási folyamat a végén megfelelően tárolják, hogy megőrizzék a minőségét.
Üdvözöljük weboldalunkon!
Jó nézelődést és vásárlást kívánunk!
Mokkagastro Kft.
4030 Debrecen, Diószegi út 3.
Cégjegyzékszám: 09-09-018953
Adószám: 22670742209
Email: hello@black-sheep.hu
Célunk, hogy a lehető legjobban segítsünk neked. ez minden esetben alapelvünk, és sikereink alapja. Tedd fel bátran a kérdésed, és elküldjük emailben a választ a lehető leghamarabb.