Honduras Finca El Encantosötét espresso pörkölés

Édes kakaós kávé, jó testtel és közepes savassággal.
Ország: Honduras Régió: Marcala – El Cerrón Farm: El Encanto Farmer: Mario Porfirio Gámez Termő magasság: 1570 m Fajta: Arabica / Catuai – Caturra – Pacas Feldolgozás: Mosott Minősítés: specialty, bio Édes kakaós kávé, jó testtel és közepes savassággal. Mario Porfirio Gámez a család harmadik generációja, aki a kávétermesztésnek szenteli életét, a hagyományt 1930-ban a nagyapja indította el. Mario kicsi kora óta figyelte nagyapját és édesapját a farmon, ő 2014-ben a COMSA partnere lett, és a COMSA támogatásával megkezdte az ökológiai mezőgazdaság megvalósítását, emellett elkezdett dolgozni az 5M életjavaslattal, melyet a talaj- és kávénövények igénye szerint alkalmazva, fenntartható és környezetbarát termelést folytat.Mario Porfirio Gámez 1980-ban a nagyapjával és édesapjával elsajátított gyakorlatokkal úgy döntött, hogy mindezt a tudást tovább viszi. Elkezdett kávét termeszteni, ami lehetővé tette számára, hogy saját gazdaságában, kihasználva az alapanyagok előnyeit, kifejlesszen egy feldolgozási folyamatot, a pépesítéstől a szárításig. Ez arra ösztönzi, hogy minden betakarítási szezonban kísérletezzen azzal a céllal, hogy fokozatosan javítsa a kávé profilját.Mario Porfirio feleségével és gyermekeivel dolgozik az El Encanto farmon, akik ugyanazzal a szenvedéllyel és azzal a céllal követik a hagyományt, hogy minőségi kávét készítsenek, amit nagyapjától és édesapjától tanult. Az El Encanto farmon környezetbarát mezőgazdasági gyakorlatot folytatnak, emellett gyümölcsfaültetéssel is foglalkoznak.A minőségi feldolgozás a termés optimális érési pontján történő betakarításával kezdődik. Ezt követően árnyékolt szitával válogatják ki a sérült szemeket.  Miután megbizonyosodtak róla, hogy kizárólag egészséges szemek maradtak, a babot pépesítik és az időjárás függvényében kb. 8 órán át a fermentációs kupacban hagyják, hogy elérje a kívánt erjedést. Ezután a termést megmossák, majd szoláris szárítóban szárítják, ahol addig marad, amíg el nem éri a kívánt, 12%-os nedvességtartalmat. A szoláris szárítóban töltött idő az időjárási viszonyoktól függ, általában 9-12 nap. Marcala egy település La Paz megyében, Hondurasban, Közép-Amerikában. Tegucigalpától mintegy 100 kilométerre, nyugatra található. A hegyekkel körülvett síkságon fekszik, délen az El Salvadori Köztársasággal határos. Északon La Esperanza és Intibucá településekkel Intibucá megye határolja, délen az El Salvadori Köztársasággal, keleten Santa Ana, Opatoro, Chinacla, San José és Cabañas településekkel; nyugaton pedig Yarula önkormányzatával határos. Marcala tájairól és egyedi klímájáról híres, amely a környék kávéit az ínyencek kedvencévé teszik.      

Ez a termék jelenleg nincs készleten és nem megvásárolható.

kávé webshop

Ezek a tételek is érdekelhetnek

Kosár

A black-sheep.hu üzemeltetője a
Mokkagastro Kft.

A weboldal tulajdonosa

 Mokkagastro Kft.
4030 Debrecen, Diószegi út 3.

Cégjegyzékszám: 09-09-018953

Adószám: 22670742209

Email: hello@black-sheep.hu

Célunk, hogy a lehető legjobban segítsünk neked. ez minden esetben alapelvünk, és sikereink alapja. Tedd fel bátran a kérdésed, és elküldjük emailben a választ a lehető leghamarabb. 

Support Form (#10)

Üdvözlünk!

Ha regisztrált felhasználó vagy, akkor itt tudsz bejelentkezni. Ha még nem vagy regisztrálva, akkor válaszd a lenti lehetőséget, vagy vásárolj regisztráció nélkül.