Kiemelkedő virágillat, finom kakaó, és tea jegyekkel. Finom, kellemes, édeskés kávé, nagyon sima testtel, közepes savtartalommal.
Burundi Kigoganya
Származás: Burundi
Régió: Muyinga
Farm: Kigoganya
Termőmagasság: 1800 m
Fajta: Arabica / Bourbon
Feldolgozás: Mosott
Minősítés: Specialty
Csésze profil: Kiemelkedő virágillat, finom kakaó, és tea jegyekkel. Finom, kellemes, édeskés kávé, nagyon sima testtel, közepes savtartalommal.
Tanzániával határos Burundi északkeleti részén található a Muyinga kávévidék. Az éghajlat mérsékelt, vulkanikus talajú, évi 1300 mm csapadékkal és 1800 méteres átlagos tengerszint feletti magassággal, ami ideális feltételeket teremt a kávétermesztéshez. Betakarítása áprilistól júliusig tart. Burundiban a kávétermesztés az 1930-as években kezdődött, amikor a belgák magukkal hozták az arabica kávénövényeket. Ma több mint 800 000 burundi család foglalkozik kávétermesztéssel. Ezek a kistermelők átlagosan 50-250 cserjét tesztenek, és a legtöbb gazdaság más növényekkel is foglalkozik. Több mint 60 000 hektáron mintegy 25 millió kávénövényt termesztenek, többnyire bourbon fajtából. Kis mennyiségű robustát állítanak elő, de a többség az arabica.