
Our aim is to help you in the best possible way. this is always our guiding principle and the basis of our success. Feel free to ask your question and we will email you an answer as soon as possible.
Származás: Honduras
Régió: La Paz – Marcala
Termelő: Grupo de pequeños productores
Termőmagasság: 1 200 – 1 600 m
Fajta: Arabica / Lempira – Parainema
Processing: dry
Minősítés: Specialty, Organikus
Illat és ízjegyek: Csokoládé, karamell, narancs, eper és piros bogyós gyümölcsök.
Ez a tétel több termelőtől és különböző birtokokról származik. A szüret december és február között zajlik, amikor a napsugarak gyengéden és közvetve hatolnak be a kávéültetvénynek árnyékot adó fák közé. A szüretelést teljes egészében kézzel végzik a régió gazdái, és csak azokat gyümölcsöket választják ki, melyek a legoptimálisabban vannak megérve, a legfrissebbek, a legtömörebbek és a legfényesebbek. Ez a gyakorlat szükségessé teszi, hogy ugyanazon a növényen akár három szüretet is végezzenek, ami lehetővé teszi, hogy kiváló minőségű kávét kapjanak.
Processing:
A száraz feldolgozású kávé esetében a leszedett cseresznyét a szüretelés napján megfelelő teraszokon szárítják. Ekkor válogatják ki az előforduló zöld és hibás babokat, és folyamatosan mozgatják. A szárítási idő átlagosan 18-22 nappal meghosszabbodik, az időjárási viszonyoktól függően. A feldolgozási folyamat a végén megfelelően tárolják, hogy megőrizzék a minőségét.
Welcome to our website!
We wish you a pleasant browsing and shopping!
Mokkagastro Ltd.
4030 Debrecen, Diószegi út 3.
Company registration number: 09-09-018953
Tax number: 22670742209
Email: hello@black-sheep.hu
Our aim is to help you in the best possible way. this is always our guiding principle and the basis of our success. Feel free to ask your question and we will email you an answer as soon as possible.