Barista tanfolyam

A tökéletes espresso-tól a művészi kivitelezésen át, a munkaszervezésig.

A képzések mindegyike a jelenleg legkorszerűbb multicsoportos kávégépek használatával történik, Eureka karba őrlőket használunk. Alapanyag szempontjából saját pörkölésű speciality minősített kávéinkat is belevonjuk az oktatásainkba. A képzésen résztvevők teljes rálátást kapnak a szakma jelenlegi legmagasabb szintjére. Minden kiálláson külön tejkiöntő mosó és külön karba őrlő van, így szimultán tud gyakorolni több ember, szünet nélkül. A tanfolyamok ára természetesen tartalmazza az összes alapanyagot!

black sheep

Miért mi?

black sheep

barista képzéseink

Latte Art

A tanfolyam során megtanulod a Latte Art-hoz szükséges állagú tejhab és a tökéletes eszpresszó készítését. Megismerkedsz az alapvető motívumok öntéstechnikájával (például: kör, alma, szív, Rosetta stb.) amiket kombinálva összetett bonyolult minták megalkotására leszel képes (pl.: tulipán, sárkány stb.).

Képzés ára: 90.000 Ft
Képzés ideje: 4×3 óra

intenzív tréning

Ezt a modult azoknak ajánljuk, akik már rendelkeznek valamilyen alapismerettel a kávéról és készítésének módozatairól. A kurzus alatt megszerezhető elméleti és gyakorlati ismerettel minden magát baristának valló kell, hogy rendelkezzen ahhoz, hogy jól elnavigáljon a kávés világban.

Képzés ára: 120.000 Ft
Képzés ideje: 6×3 óra

barista profession

A képzést sikeresen teljesítő hallgatók olyan profi szakembereknek vallhatják magukat, akiknek rálátása van a kávés világ teljes szegmensére. Akik képesek szervezni a munkafolyamatokat, felügyelni a hozzájuk beosztott dolgozók napi munkáját, előre látják és orvosolják az esetleges hibaforrásokat.

Képzés ára: 150.000 Ft
Képzés ideje: 8×3 óra

home barista

Ezt a képzést azoknak ajánljuk, akik hobbi szinten szeretnének a kávékészítéssel foglalkozni. A képzésen résztvevők elsajátíthatják az espresso gépen történő kávékészítést, valamint megismerkednek az alternatív kávékészítési technológiákkal.

Képzés ára: 40.000 Ft
Képzés ideje: 1 nap

black sheep

jelentkezés

Töltsd ki  űrlapunkat a választott tanfolyammal, és mi a lehető legrövidebb időn, de 72 órán belül biztosan válaszolunk is rá képzési ütemezéssel.

Barista
Kosár

LATTE ART

A tanfolyam során diákjaink megtanulják a Latte Art-hoz szükséges állagú tejhab és a tökéletes eszpresszó készítését, hiszen mindkettőre szükség van, ha esztétikus italokat szeretnénk készíteni. A jelentkezők megismerkedhetnek az alapvető motívumok öntéstechnikájával (például: kör, alma, szív, Rosetta stb.) amiket kombinálva összetett bonyolult minták megalkotására lesznek képesek (tulipán, szív a szívben, oroszlán, sárkány stb.). A kurzusra bárki jelentkezhet, nem szükséges Barista előképzettség.

Tematika:

1. ALKALOM:
Elméleti oktatás (Latte art technikák ismertetése, eszközök ismertetése)
Espresso készítés,
Tejhabosítás elmélet, gyakorlat
Alternatív tejek habosítás

2. ALKALOM:
Etching, topping technikák gyakorlása
Pouring (kör, szív)

3. ALKALOM:
Pouring (szív, szívben szív, tulipán

4. ALKALOM:
Gyakorlás, korábban tanult minták ötvözése)

INTENSIVE TRAINING

Tematika:

1. ALKALOM:
Elméleti képzés
A kávécserje botanikája, eredete és elterjedése
A kávé szüretelése és feldolgozása, legelterjedtebb feldolgozási eljárások
Kávétermő vidékek és jellemzőik
A pörkölés során lejátszódó folyamatok
Az espresso kultúra terjedésének hullámai
A tökéletes espresso jellemzői
A kávégépek és őrlők típusai, jellemzőik, működési elvük
A munkaterület részei, kapacitása, munkafolyamatok ütemezése

Kávékóstolás

2. ALKALOM:
Őrlő állítás ismertetése, elsajátítása
Espresso készítés menete, szabályai, standard espresso receptúra
Tej nélküli espresso italok ismertetése, készítése

3. ALKALOM:
Őrlő állítás segítséggel
Tejhabosítás (elmélet, gyakorlat, alternatív tejek)
Espresso alapú tejes italok készítése

4. ALKALOM:
Őrlő állítás önállóan
Latte art topping, etching, pouring (kör, szív, szívben szív)

5. ALKALOM:
Őrlő állítás önállóan
Alternatív kávé készítés ismertetése
Olasz kávéiskola italainak készítése

6. ALKALOM:
Latte art és espresso alapú italok készítésének a gyakorlása
Vizsga

BARISTA PROFESSION

Tematika:

1. ALKALOM:
Elméleti oktatás
A kávécserje botanikája, eredete és elterjedése
A kávé szüretelése és feldolgozása, legelterjedtebb feldolgozási eljárások
Kávétermő vidékek és jellemzőik
A pörkölés során lejátszódó folyamatok
Az espresso kultúra terjedésének hullámai
A tökéletes espresso jellemzői
A kávégépek és őrlők típusai, jellemzőik működési elvük
A munkaterület részei, kapacitása, munkafolyamatok ütemezése
Kávékóstolás

2. ALKALOM:
Őrlő állítás ismertetése, elsajátítása
Espresso készítés menete, szabályai, standard espresso receptúra
Tej nélküli espresso italok ismertetése, készítése

3. ALKALOM:
Őrlő állítás segítséggel
Tejhabosítás (elmélet, gyakorlat, alternatív tejek)
Espresso alapú tejes italok készítése

4. ALKALOM:
Őrlő állítás kis rávezetéssel
Latte art topping, etching, pouring (kör, szív, szívben szív)
5. ALKALOM:
Őrlő állítás önállóan
Latte art gyakorlás (szív, szívben szív, tulipán, rosetta)

6. ALKALOM:
Alternatív kávékészítés ismertetése, gyakorlás

7. ALKALOM:
Őrlő állítás önállóan
Olasz kávéiskola italainak készítése

8. ALKALOM:
Latte art és espresso alapú italok készítésének a gyakorlása
Vizsga

HOME BARISTA

Tematika:

  • Kávé kóstolás (világos, sötét pörkölés)
  • Standard espresso receptúra ismertetése
  • Kávékészítés espresso gépen
  • Tejhabosítás espresso gépen, french pressel
  • Alternatív kávé készítési technikák ismertetése, gyakorlása

A black-sheep.hu üzemeltetője a
Mokkagastro Kft.

A weboldal tulajdonosa

 Mokkagastro Kft.
4030 Debrecen, Diószegi út 3.

Cégjegyzékszám: 09-09-018953

Adószám: 22670742209

Email: hello@black-sheep.hu

Üdvözlünk!

Ha regisztrált felhasználó vagy, akkor itt tudsz bejelentkezni. Ha még nem vagy regisztrálva, akkor a vásárlás során lesz lehetőséged regisztrálni, de nem kötelező.