Barista course

From the perfect espresso, to the artistic execution, to the organisation of the work.

A képzések mindegyike Debrecenben a jelenleg legkorszerűbb multicsoportos kávégépek használatával történik, Eureka karba őrlőket használunk. Alapanyag szempontjából saját pörkölésű speciality minősített kávéinkat is belevonjuk az oktatásainkba. A képzésen résztvevők teljes rálátást kapnak a szakma jelenlegi legmagasabb szintjére. Minden kiálláson külön tejkiöntő mosó és külön karba őrlő van, így szimultán tud gyakorolni több ember, szünet nélkül. A tanfolyamok ára természetesen tartalmazza az összes alapanyagot!

Ha további kérdéseid vannak, vagy segítségre van szükséged a tanfolyam kiválasztásában, keresd bizalommal Barista oktatónkat hétköznaponként 8:00 és 16:00 óra között a következő telefonszámon +36 70/454-9403.

black sheep

Why us?

black sheep

our barista training courses

Latte Art

During the course, you will learn how to make the consistency of milk foam and the perfect espresso for Latte Art. You will learn the basic techniques of pouring motifs (e.g. circle, apple, heart, rosette, etc.) which you will be able to combine to create complex and intricate patterns (e.g. tulip, dragon, etc.).

Price of training: 90.000 Ft
Training time: 2 days

Következő elérhető időpont: 2025. április 29.

intensive training

This module is recommended for those who already have some basic knowledge of coffee and how to make it. The theoretical and practical knowledge acquired during the course is essential for anyone who considers themselves a barista to navigate their way in the coffee world.

Training price: 120.000 Ft
Training time: 3 days

Következő elérhető időpont: 2025. május 12.

barista profession

Students who successfully complete the course can consider themselves professionals with an overview of the entire coffee world. They are able to organise workflows, supervise the daily work of the staff assigned to them, and anticipate and correct potential sources of error.

Training price: 150.000 Ft
Training time: 5 days

Következő elérhető időpont: 2025. május 19.

home barista

This training is recommended for those who want to take up coffee making as a hobby. Participants will learn how to brew coffee in an espresso machine and will be introduced to alternative coffee brewing techniques.

Training price: 40.000 Ft
Training time: 1 day

Következő elérhető időpont: 2025. május 9.

black sheep

application form

Fill in our form with the course of your choice and we will reply with a training schedule as soon as possible, but certainly within 72 hours.

Barista
Shopping cart

LATEST ART

A tanfolyam során diákjaink megtanulják a Latte Art-hoz szükséges állagú tejhab és a tökéletes eszpresszó készítését, hiszen mindkettőre szükség van, ha esztétikus italokat szeretnénk készíteni. A jelentkezők megismerkedhetnek az alapvető motívumok öntéstechnikájával (például: kör, alma, szív, Rosetta stb.) amiket kombinálva összetett bonyolult minták megalkotására lesznek képesek (tulipán, szív a szívben, oroszlán, sárkány stb.). A kurzusra bárki jelentkezhet, nem szükséges Barista előképzettség, azonban előnyt jelent.

Thematics:

1. NAP:
Theoretical training (introduction to Latte art techniques, tools)
Making espresso,
Theory and practice of milk foaming
Alternative milks for foaming
Etching, topping techniques
Pouring (circle, heart)

2. NAP:
Pouring (heart, heart in heart, tulip
Practice, combining previously learned patterns)

INTENSIVE TRAINING

Thematics:

1. NAP:
Theoretical training
Botany, origin and distribution of the coffee plant
Coffee harvesting and processing, most common processing methods
Coffee producing regions and their characteristics
Processes during roasting
The waves of the spread of espresso culture
Characteristics of the perfect espresso
Types of coffee machines and grinders, their characteristics and operating principles
Parts of the workspace, capacity, workflow schedule
Coffee tasting
Őrlő állítás, elsajátítása
How to make espresso, rules, standard espresso recipe

2. NAP:
Watchdog claim with help
Milk skimming (theory, practice, alternative milks)
Making espresso-based milk drinks
Latte art topping, etching, pouring (circle, heart, heart within a heart)
Alternatív kávékészítés

3. NAP
A tanultak ismétlése
Gyakorlati és elméleti vizsga

BARISTA PROFESSION

Thematics:

1. NAP:
Theoretical education
Botany, origin and distribution of the coffee plant
Coffee harvesting and processing, most common processing methods
Coffee producing regions and their characteristics
Processes during roasting
The waves of the spread of espresso culture
Characteristics of the perfect espresso
Types of coffee machines and grinders, their characteristics and operating principles
Parts of the workspace, capacity, workflow schedule
Coffee tasting
Introduction to and mastery of the sentry position
How to make espresso, rules, standard espresso recipe
Description and preparation of dairy-free espresso drinks

2. NAP:
Watchdog claim with help
Milk skimming (theory, practice, alternative milks)
Making espresso-based milk drinks
Latte art topping, etching, pouring (circle, heart, heart within a heart)

3. NAP:
Stopwatch setting autonomously
Latte art exercise (heart, heart in heart, tulip, rosette)
Making Italian coffee school drinks

4. NAP:
Presentation of alternative coffee making, practice
Stopwatch setting autonomously
„RENDELÉS” készítés időre

5. NAP:
Délelőtt: tanultak ismétlése
Délután: gyakorlati-elméleti vizsga

HOME BARISTA

Thematics:

  • Coffee tasting (light, dark roast)
  • Standard espresso recipe description
  • Making coffee with an espresso machine
  • Frothing on espresso machine, french press
  • Introduction to alternative coffee making techniques, practice

The operator of black-sheep.hu is
Mokkagastro Ltd.

Owner of the website

 Mokkagastro Ltd.
4030 Debrecen, Diószegi út 3.

Company registration number: 09-09-018953

Tax number: 22670742209

Email: hello@black-sheep.hu

Welcome!

Ha regisztrált felhasználó vagy, akkor itt tudsz bejelentkezni. Ha még nem vagy regisztrálva, akkor a vásárlás során lesz lehetőséged regisztrálni, de nem kötelező.