Célunk, hogy a lehető legjobban segítsünk neked. ez minden esetben alapelvünk, és sikereink alapja. Tedd fel bátran a kérdésed, és elküldjük emailben a választ a lehető leghamarabb.
Colombia Decaf Sugar Cane E.A. Koffeinmentessötét espresso pörkölés

Koffeinmentes specialty kávé Kolumbiából. Édes, trópusi gyümölcsös, citrusos ízjegyeivel egycsapásra eltüntet minden sztereotípiát a koffeinmentes kávéval kapcsolatban.
A Descafecol az egyetlen koffeinmentesítő üzem Kolumbiában az Andok régiójában. Az üzem teljes mértékben támaszkodik a Navado el Ruiz tiszta vízére (hófödte vulkán a Caldas és a Tolima megyék határán) és a cukornád növényekből származó természetes etil-acetátra a kolumbiai Palmira-ban.
Az etil-acetát egy édes illattal rendelkező szerves vegyület (C4H8O2) – erjedés közben jön létre, és hozzájárul ahhoz, amit egy fiatal borban gyakran „gyümölcsösségnek” neveznek.
A Descafecolnál a koffeinmentesítési folyamat a zöld kávé nagyon alacsony nyomáson történő gőzölésével kezdődik, hogy eltávolítsák az ezüsthéjat. A babot ezután forró vízzel megnedvesítik, amely megduzzad és meglágyul, ez elindítja a klorogénsavakhoz kötődő koffein hidrolízisét. (A hidrolízis azt jelenti, hogy a víz kölcsönhatásba lép egy vegyülettel, és megszabadul más részecskéktől.)
Az etil-acetát oldószert ezután többször keringtetik a babokon keresztül, amíg a koffein legalább 97% -a el nem távozik. Ezután alacsony nyomású, telített gőzt alkalmaznak az etil-acetát maradványainak eltávolítására, és végül a kávét egy dobban vákuumban szárítjuk, hogy a vizet eltávolítsuk, és a végső nedvességtartalmát 10-12%-ra állítsák be.
A kávét ventilátorokkal szobahőmérsékletre hűtik, majd Carnauba viasszal fényesítik, hogy megvédjék a nedvességtől.
Régió: Cauca
Termőmagasság: 1500 – 2100 m
Fajta: Arabica / Colombia, Caturra,Castillo
Szüret: Április – Július
Feldolgozás: Mosott / Washed
Koffeinmentesítés: SugarCane E.A.
Minősítés: Specialty
kávé webshop
Ezek a tételek is érdekelhetnek
Virágos, karamelles és sárgabarackos ízjegyekkel tündöklő nicaraguai Pacamara, amely a világ élvonalába repíti a kóstolót.
Panama vulkanikus lankáiról származó, krémes testű arabica, melyben tejcsokoládé, piros gyümölcsök és licsi találkozik elegáns harmóniában.
Gyümölcsös, csokoládés és édes ízjegyekkel rendelkező indonéz arabica, amely minden kortyban új dimenziókat nyit.
Egy karakteres, élénk és édes kávé azoknak, akik szeretik az intenzív, gyümölcsös ízvilágot! 🍒☕
Savassága, citrusos enzimatikus illata kiemelkedik, fűszeres, gyümölcsös és citromos jegyekkel. Komplex kávé, mézes, citromos testtel és közepes/magas savtartalommal.
Enzimatikus gyümölcsös illattal, csokoládé alappal, piros gyümölcsök, aszalt gyümölcsök és maláta jegyeivel. Kiegyensúlyozott, összetett, mézes testű, közepesen édes savasságú.