Our aim is to help you in the best possible way. this is always our guiding principle and the basis of our success. Feel free to ask your question and we will email you an answer as soon as possible.
Kenya MChana
VILÁGOS ESPRESSO PÖRKÖLÉS
Gyümölcsös és enzimes illatú telt, édes kávé, jó testtel, csokoládés alappal, piros gyümölcsökre, licsire és fűszeres jegyekre emlékeztető ízjegyekkel és magas savtartalommal.
Origin: Kenya
Régió: Kiambu
Feldolgozó állomás: Karindundu Factory
Termőmagasság: 1800 – 2550 m
Processing: dry
Rating: specialty
Fajta: SL 28, SL 34, Ruiru 11 & Batian
Illat és ízjegyek:
Enzimes illat, csokoládé, licsi, piros bogyós gyümölcsökre jellemző ízjegyek
A Mchana birtok a Kofinaf Company Limited egyik legnagyobb kávéültetvénye. Nairobi városától 35 km-re, északra és Ruiru városától 10 km-re nyugatra található. A kávét két fő szezonban szüretelik. Az alacsony és a magas szezon a metszési ciklustól függ. A virágzástól a bogyóérésig körülbelül 9 hónap telik el. Csak érett, vörös cseresznyét szednek és dolgoznak fel. Ez eredményezi jó minőségű valamint a legjobb minőségű kávékat. Régió: Kiambu
Feldolgozó állomás: Karindundu Factory
Termőmagasság: 1800 – 2550 m
Processing: dry
Rating: specialty
Fajta: SL 28, SL 34, Ruiru 11 & Batian
Illat és ízjegyek:
Enzimes illat, csokoládé, licsi, piros bogyós gyümölcsökre jellemző ízjegyek
Processing:
Először a cseresznyéket nedves feldolgozási módszernek vetik alá. Ez a módszer alapvetően a pépesítésből, az erjesztésből és az áztatásból származó vizet használja fel. A feldolgozott kávét ezután ágyakon vagy asztalokon a Nap alatt szárítják, amíg el nem éri a tároláshoz szükséges páratartalmat. Ezután majd jól szellőző kondicionáló tartályokba szállítják, majd csomagolják és tárolják. Ha az időjárás nem kedvez a szokásos Napon történő szárításnak, a szárítási folyamathoz alternatív energiaforrásként tüzelőanyagot és villamosenergiát használnak. A cseresznye kezelése és feldolgozása során szigorú higiéniai feltételeket tartanak be.
Munkaügyi és munkavállalói jólét:
Mchana 172 állandó munkavállalót foglalkoztat, köztük traktorosokat, teherautó-sofőröket, őröket, szivattyúkezelőket, szerelőket és általános munkásokat. Az alkalmi munkások száma az évszaktól függően napi 200 és 1 200 között mozog. A legnagyobb számuk a betakarítási főszezonban van. Jól kidolgozott egészségügyi és biztonsági intézkedésekkel biztosítják a munkavállalók biztonságos és egészséges környezetben történő munkavégzését. 18 év alatti gyermekeket nem foglalkoztatnak.
A Mchana kávéfarmot egy menedzser vezeti, aki felügyeli a farm összes tevékenységét. Más alkalmazottakkal együtt olyan feladatokat lát el, mint a kávé mérése, a kávé válogatása és osztályozása, valamint a munkások kifizetése.
coffee webshop
You may also be interested in these items
Gyümölcsös és enzimes illatú telt, édes kávé, jó testtel, csokoládés alappal, piros gyümölcsökre, licsire és fűszeres jegyekre emlékeztető ízjegyekkel és magas savtartalommal.
For lovers of more fermented flavours! Also perfect for milk coffees!
Kiemelkedő virágos illatú csészeprofil jellemzi, csokoládé alappal, mézes és karamellás ízjegyekkel.
A perfectly unique 100% Arabica blend that should not be missing from the cup of any true coffee enthusiast.
Enzimes gyümölcsös illatú közepesen savas, édes kávé, csokoládé alappal, jó testtel, piros gyümölcsökkel, paradicsommal és fűszeres ízjegyekkel.