Kirigu AA Kenya

2 400 Ft10 500 Ft

Átmenetileg elfogyott! De ne aggódj, mert 2020.04.03-tól újra elérhető a termék.

Cseresznye, fekete ribizli, aszalt szilva, kóla. Édes és összetett, hosszú édes lecsengéssel.

Származás: Kenya

Régió: Gichugu, Kirinyaga

Farm: Gakuyu Farmers’ Cooperative Society

Mosó állomás: Kirigu

Farmer: Gakuyu FCs

Termőmagasság: 1700-1800 m

Fajta: Arabica / SL28 & 34

Feldolgozás: Mosott

Minősítés: Specialty

Cikkszám: N/A Kategória:

Leírás

A Kirigu mosóállomás a Gakuyu Gazdálkodók Szövetkezetének része, Nyeri megyében, Karatina város közelében található. A mosóállomásnak körülbelül 1000 regisztrált tagja van, akiktől az itt feldolgozott kávécseresznye származik. A kirigu nedves malomba hozott cseresznyét egy napon belül pépesítik és erjesztik, majd 36–48 óra erjedés után a kávét áztató tartályokba helyezik. A kávét áztatás után átviszik egy árnyékolt, „héjszárító” területre, ahol előszárítják, hogy eltávolítsák a babot borító vizet, engedjék a kávét pihenni és lassan megszáradni, mielőtt intenzívebb napsugaras szárításra kerülne. 24 órás árnyékolás után a kávét teljes napsütéses szárítóágyakra helyezik, ahol 10–15 napig szárad.

 

A kirigu-i kávé kiemelkedő a „cupping asztalon”. Pontosan azt hozza, amit egy nagy kenyai kávékban szeretünk- egy csésze lédús fekete ribizlivel és citrusos savakkal.

További információk

Kiszerelés

200 gr, 500 gr, 1000 gr