Intensive Training

79900 Ft

Ezt a modult azoknak ajánljuk, akik már rendelkeznek valamilyen alapismerettel a kávéról és készítésének módozatairól. Esetleg kávéval dolgoznak, de szeretnék tovább fejleszteni magukat, új ismeretekkel bővíteni tudásukat vagy terveik között szerepel barista munkakörben dolgozni. Az Intensive Training kurzus alatt megszerezhető elméleti ismerettel minden magát baristának valló kell, hogy rendelkezzen ahhoz, hogy jól elnavigáljon a kávés világban. Emellett megtanítjuk az eszközök helyes használatára, a különböző italok pontos és esztétikus elkészítésére.

Tematika:

    1. nap
    elméleti képzés
  • A kávécserje botanikája, eredete és elterjedése
  • A kávé szüretelése és feldolgozása, legelterjedtebb feldolgozási eljárások
  • Kávétermő vidékek és jellemzőik
  • A pörkölés során lejátszódó folyamatok
  • Az eszpresszó kultúra terjedésének hullámai
  • A tökéletes eszpresszó jellemzői
  • A Kávéfőzők és darálók típusai, jellemzőik működési elvük
  • A munkaterület részei, kapacitása, munkafolyamatok ütemezése
    1. nap
    gyakorlati képzés
  • Az eszpresszó készítés menete (őrlőállítás szabályai, lefőzés szabályai, sztenderdek, kávégép programozása)
  • A tökéletes tejhab készítés begyakorlása (Lágy és kemény tejhab)
    2. nap
    gyakorlati képzés
  • A legelterjedtebb italok megismerése begyakorlása, tálalásuk
  • Az alternatív eszközök használata, jellemzőik: Chemex, aeropress, v60, french- press, Syphon
    3. nap
    gyakorlati képzés
  • Bevezetés a Latte Art világába (Topping és öntéstechnikák)
Kategória:
Categories: