DecafSugarCane E.A. Colombia Koffeinmentes Kávé

2 400 Ft10 500 Ft

Illat és ízjegyek: Édes, trópusi gyümölcsök, citrusos jegyekkel.

Régió: Cauca

Termőmagasság: 1500 – 2100 m

Fajta: Arabica / Colombia, Caturra,Castillo

Szüret: Április – Július

Feldolgozás: Mosott / Washed

Koffeinmentesítés: SugarCane E.A.

Minősítés: Specialty

Cikkszám: N/A Kategória:

Leírás

Koffeinmentes specialty kávé Kolumbiából. Illat és ízjegyek: Édes, trópusi gyümölcsök, citrusos jegyekkel.

A Descafecol az egyetlen koffeinmentesítő üzem Kolumbiában az Andok régiójában. Az üzem teljes mértékben támaszkodik a Navado el Ruiz tiszta vízére (hófödte vulkán a Caldas és a Tolima megyék határán) és a cukornád növényekből származó természetes etil-acetátra a kolumbiai Palmira-ban.
Az etil-acetát egy édes illattal rendelkező szerves vegyület (C4H8O2) – erjedés közben jön létre, és hozzájárul ahhoz, amit egy fiatal borban gyakran „gyümölcsösségnek” neveznek.
A Descafecolnál a koffeinmentesítési folyamat a zöld kávé nagyon alacsony nyomáson történő gőzölésével kezdődik, hogy eltávolítsák az ezüsthéjat. A babot ezután forró vízzel megnedvesítik, amely megduzzad és meglágyul, ez elindítja a klorogénsavakhoz kötődő koffein hidrolízisét. (A hidrolízis azt jelenti, hogy a víz kölcsönhatásba lép egy vegyülettel, és megszabadul más részecskéktől.)
Az etil-acetát oldószert ezután többször keringtetik a babokon keresztül, amíg a koffein legalább 97% -a el nem távozik. Ezután alacsony nyomású, telített gőzt alkalmaznak az etil-acetát maradványainak eltávolítására, és végül a kávét egy dobban vákuumban szárítjuk, hogy a vizet eltávolítsuk, és a végső nedvességtartalmát 10-12%-ra állítsák be.
A kávét ventilátorokkal szobahőmérsékletre hűtik, majd Carnauba viasszal fényesítik, hogy megvédjék a nedvességtől.

További információk

Kiszerelés

200 gr, 500 gr, 1000 gr