Barista Profession

99900 Ft

A Barista profession képzést sikeresen teljesítő hallgatók olyan profi szakembereknek vallhatják magukat, akiknek rálátása van a kávés világ teljes szegmensére. Akik képesek szervezni a munkafolyamatokat, felügyelni a hozzájuk beosztott dolgozók napi munkáját, előre látják az esetleges hibaforrásokat és képesek orvosolni azokat. Ehhez jelentős elméleti tudás és magas szintű gyakorlati készség elsajátítására lesz szükségük, amiről a kurzust követően számot kell adniuk. Az oktatásra 5alkalommal, alkalmanként 8 óra időtartamban kerül sor.

Tematika:

    1. nap
    elméleti képzés
  • Botanikai ismeretek
  • Történelmi áttekintés
  • Az eszpresszó kultúra terjedése
  • Fontosabb kávétermelő országok és jellemzőik
  • Alapanyag ismeretek:- Feldolgozás, Pörkölés, csomagolás, Bland-ek, minősítési rendszerek
  • Technológia: Kávégépek jellemzői és részei, működési elvük. Darálók jellemzői, részei. Víztisztító rendszerek és jellemzőik.
  • Munkaterület: napi, heti, havi feladatok bemutatása. Kapacitás és hatékonyság növelésének lehetőségei. Munkaszervezés
  • Fontosabb fogalmak: pl.- AA, SHG, SCAE
    2. nap
    gyakorlati képzés
  • A tökéletes eszpresszó készítése. Ízhibák, készítési hibák megismerése)
  • Tejhab készítésének begyakorlása: lágy és kemény tejhab
  • Ismerkedés a világ kávéival: Eltérő származású, feldolgozású és pörkölésű kávék bemutatása, kóstolása
    3. nap
    gyakorlati képzés
  • Alternatívák megismerése, használatuk begyakorlása: Chemex, French-press, aeropress, V60.
    4. és 5. nap
    gyakorlati képzés
  • Latte Art (topping és öntéstechnikák begyakorlása)

A kurzusról megfelelt minősítést csak a sikeresen vizsgázó hallgatók kaphatnak, amit bizonyítvány kiállításával tanúsítunk. Vizsgára előre egyeztetett időpontban, a kurzust követő két héten belül kerül sor. Vizsgáztatni Tóth Gábor vezető barista és okleveles pörkölőmester fog

Kategória:
Categories: