A képzések mindegyike a jelenleg legkorszerűbb eszközök használatával történik. La Marzocco Linea kávégépeken megy a gyakorlás, Compak, Mazzer és Simonelli karbaőrlőket használunk. Alapanyag szempontjából saját pörkölésű speciality minősített kávéinkat is belevonjuk az oktatásainkba, tehát teljes rálátást kap a szakma jelenlegi legmagasabb szintjére az, aki nálunk képzi tovább magát. Minden kiálláson külön tejkiöntő mosó és külön karbaőrlő van, így szimultán tud gyakorolni több ember, szünet nélkül. A tanfolyamok ára természetesen tartalmazza az összes alapanyagot!

Barista Profession

A Barista profession képzést sikeresen teljesítő hallgatók olyan profi szakembereknek vallhatják magukat, akiknek rálátása van a kávés világ teljes szegmensére. Akik képesek szervezni a munkafolyamatokat, felügyelni a hozzájuk beosztott dolgozók napi munkáját, előre látják az esetleges hibaforrásokat és képesek orvosolni azokat. Ehhez jelentős elméleti tudás és magas szintű gyakorlati készség elsajátítására lesz szükségük, amiről a kurzust követően számot kell adniuk. Az oktatásra 5alkalommal, alkalmanként 8 óra időtartamban kerül sor.

Képzés ára: 99.900 Ft

Képzés ideje: 5 nap

1. nap
elméleti képzés
  • Botanikai ismeretek
  • Történelmi áttekintés
  • Az eszpresszó kultúra terjedése
  • Fontosabb kávétermelő országok és jellemzőik
  • Alapanyag ismeretek:- Feldolgozás, Pörkölés, csomagolás, Bland-ek, minősítési rendszerek
  • Technológia: Kávégépek jellemzői és részei, működési elvük. Darálók jellemzői, részei. Víztisztító rendszerek és jellemzőik.
  • Munkaterület: napi, heti, havi feladatok bemutatása. Kapacitás és hatékonyság növelésének lehetőségei. Munkaszervezés
  • Fontosabb fogalmak: pl.- AA, SHG, SCAE
2. nap
gyakorlati képzés
  • A tökéletes eszpresszó készítése. Ízhibák, készítési hibák megismerése)
  • Tejhab készítésének begyakorlása: lágy és kemény tejhab
  • Ismerkedés a világ kávéival: Eltérő származású, feldolgozású és pörkölésű kávék bemutatása, kóstolása
3. nap
gyakorlati képzés
  • Alternatívák megismerése, használatuk begyakorlása: Chemex, French-press, aeropress, V60.
4. és 5. nap
gyakorlati képzés
  • Latte Art (topping és öntéstechnikák begyakorlása)

A kurzusról megfelelt minősítést csak a sikeresen vizsgázó hallgatók kaphatnak, amit bizonyítvány kiállításával tanúsítunk. Vizsgára előre egyeztetett időpontban, a kurzust követő két héten belül kerül sor. Vizsgáztatni Tóth Gábor vezető barista és okleveles pörkölőmester fog

Jelentkezem

Latte Art

A tanfolyam során diákjaink megtanulják a Latte Art-hoz szükséges állagú tejhab és a tökéletes eszpresszó készítését, hiszen mindkettőre szükség van, ha esztétikus italokat szeretnénk készíteni. A jelentkezők megismerkedhetnek az alapvető motívumok öntéstechnikájával (például: kör, alma, szív, Rosetta stb.) amiket kombinálva összetett bonyolult minták megalkotására lesznek képesek (tulipán, szív a szívben, oroszlán, sárkány stb.). A kurzusra bárki jelentkezhet, nem szükséges Barista előképzettség. A tanfolyam időtartama 2×8 óra.

Képzés ára: 49.900 Ft

Képzés ideje: 2 nap

1. napgyakorlati képzés
  • A tejhab és eszpresszó készítésének, begyakorlása
  • Topping minták készítése csokoládéval és tejhabbal
2. napgyakorlati képzés
  • Alap öntött minták: kör, alma, szív begyakorlása
  • Tulipán, Rosetta, Szív a Szívben minták kiöntésének gyakorlása

Jelentkezem

Intensive Training

Ezt a modult azoknak ajánljuk, akik már rendelkeznek valamilyen alapismerettel a kávéról és készítésének módozatairól. Esetleg kávéval dolgoznak, de szeretnék tovább fejleszteni magukat, új ismeretekkel bővíteni tudásukat vagy terveik között szerepel barista munkakörben dolgozni. Az Intensive Training kurzus alatt megszerezhető elméleti ismerettel minden magát baristának valló kell, hogy rendelkezzen ahhoz, hogy jól elnavigáljon a kávés világban. Emellett megtanítjuk az eszközök helyes használatára, a különböző italok pontos és esztétikus elkészítésére.

Képzés ára: 79.900 Ft

Képzés ideje: 3 nap

1. nap
elméleti képzés
  • A kávécserje botanikája, eredete és elterjedése
  • A kávé szüretelése és feldolgozása, legelterjedtebb feldolgozási eljárások
  • Kávétermő vidékek és jellemzőik
  • A pörkölés során lejátszódó folyamatok
  • Az eszpresszó kultúra terjedésének hullámai
  • A tökéletes eszpresszó jellemzői
  • A Kávéfőzők és darálók típusai, jellemzőik működési elvük
  • A munkaterület részei, kapacitása, munkafolyamatok ütemezése
1. nap
gyakorlati képzés
  • Az eszpresszó készítés menete (őrlőállítás szabályai, lefőzés szabályai, sztenderdek, kávégép programozása)
  • A tökéletes tejhab készítés begyakorlása (Lágy és kemény tejhab)
2. nap
gyakorlati képzés
  • A legelterjedtebb italok megismerése begyakorlása, tálalásuk
  • Az alternatív eszközök használata, jellemzőik: Chemex, aeropress, v60, french- press, Syphon
3. nap
gyakorlati képzés
  • Bevezetés a Latte Art világába (Topping és öntéstechnikák)

Jelentkezem